Carl Jacobsens vej 20, 3. sal, 2500 Valby, Danmark

Wavecare i P4 Uhørt.

Wavecare i P4 Uhørt

28.01.2023

I P4 Uhørt, lørdag d. 28/1, taler chefjordemoder Louise Thorup om sansefødestuerne på Regionshospitalet Randers: 

”… man bliver mødt, som vi gør nu, af orange lys i loftet og stille og rolig klavermusik der spiller, og så en stor skærm, hvor der er et billede af et bål og lidt vand, og nogle behagelige farver, der sådan er med til at skabe en behagelig atmosfære, og indgyde tryghed og velvære hos den fødende og de hjælpere hun har med,” udtaler Louise Thorup.

På Nordsjællands Hospital er der allerede gode erfaringer med sansefødestuer. Ellen Løkkegaard som er professor i gynækologi og obstetrik på Nordsjællands Hospital siger at antallet af kejsersnit er faldet:

”På vores hospital viser studierne, at der er en mindre risiko for kejsersnit, hvis man føder på en sansestue i forhold til en normal fødestue,”udtaler Ellen Løkkegard.  

Ellen peger på belysningen som en vigtig årsag til frigivelsen af Oxytocin, også kaldet kærlighedshormonet, som er et hormon, der dannes inde i hjernen og får livmoderen til at trække sig sammen. Hvis fødslen ikke går som den skal, tilsættes dette hormon i drop. 

De gode erfaringer tager Regionshospitalet Randers med videre til et nyt forskningsprojekt som måler effekten før og efter ibrugtagelsen af sansefødestuerne.