Carl Jacobsens vej 20, 3. sal, 2500 Valby, Danmark

Nomineret til årets bedste demens initiativ.

Nomineret til årets bedste demens initiativ

16.08.2023

Furesø Kommune samarbejder med Wavecare om at udvikle ny sanseteknologi til plejehjemsbeboere med demens. Teknologien har allerede vist gode resultater på fødestuer og i psykiatrien i Danmark og ud i udlandet, hvor den er med til at skabe ro og tryghed for patienterne.

Formålet med dette projekt er at afdække, om teknologien også kan skabe en positiv indvirkning på plejehjemsbeboere med demens. Som en afgørende del af projektet får medarbejderne desuden omfattende træning i anvendelsen af sansestimuli som en integreret del af deres faglige praksis.

Et bemærkelsesværdigt aspekt af dette initiativ er den bevidste beslutning om at fokusere på mobile sanseløsninger i modsætning til at etablere traditionelle ”sanserum”. Dette giver mulighed for at placere teknologien direkte i beboernes egne omgivelser, enten i deres boliger eller i fællesområderne. Derudover har Furesø kommune valgt at integrere Wavecares sansebelysning og temaer i en fælles opholdsstue. Dette skaber en mulighed for at bruge teknologien i samarbejde med flere beboere samtidigt. Det kan for eksempel anvendes til at berolige og skabe ro, eller til at skabe et behageligt og trygt rum imellem borgere med demens.